KATARINA JOVANOVIĆ ZA EMISIJU "POSLE RUČKA": "Proizvodnja voća i povrća je kreativan posao" (FOTO, VIDEO)

 

 

Katarina Jovanović za Posle Ručka govorila je o zimnici, da li se isplati zimnica u kućnim uslovim i da li se ona isplati.

Katarina je mlada preduzetkinja i bavi se distribucijom voća i povrća, kako za domace tako i za strano trziste.

 

Katarina je inspirisana svojim poslom, pored posla pravnika koji je njen primarni. Ona je naglasila da je proizvodnja hrane izuzetno kreativan posao.

- Meni je pravnički posao čak i pomogao kada je u pitanju ovaj drugi posao, proizvodnja voća i povrća. Kada govrimo o pravljenju zimnice, tu se mora uključiti i to da je kreativnost uključena u sve to. Imam sertifikat za proizvodnju veganskih proizvoda, i mogu vam reći da se to jako dobro prodaje, možda su nam čak i najčešći kupci oni, budući da ne jedu nikakve proizvode od mesa. Posle dvadeset i pete godine imam nešto svoje i jako mi je drago zbog toga što sam uspešna u tome što radim, budući da mi je 27. godina sada.

 

Istakla je da joj je izuzetno žao jer se sve manje ljudi bavi poljoprivredom i da smo zemlja koja je poljoprivredno kvalitetna. 

- Omladina umesto da ostaje u zemlji i da pravi nešto, jer smo poljoprivredna zemlja, oni odlaze. Proizvodi u supermarketima se ne mogu porediti sa našim proizvodima. Otišla sam u jedan supermarket i pogledala deklaraciju, ubacuju ćželatin kako bi zamenio količinu voća ili povrća u proizvodu. Kod nas je sve isključivo prirodno i to kod nas ne možete pronaći. Niko nije verovao da bih ja mogla ovime da se bavim. Ja nekada radim i od 12 sati, nasmejana sam, raspoložena dok radim i zaista mi prija ovaj posao.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro