Izvor:
03.10.2019 u 13:27
0

BIVŠI INSPEKTOR BORA RADIŠIĆ O PROBLEMIMA NARKOTIKA: Deca se danas drogiraju već sa 12 ili 13 godina! (VIDEO)

Inspektor Bora Radišić tokom osamdesetih i devedesetih godina je radio upravo u odeljenju za narkotike. Svoje bogato iskustvo podelio je sa gledaocima Happy televizije.

– Dugo sam bio u policiji na četvrtom odeljenju specijalizovanom za narkotike. Nekada su najmlađi konzumenti narkotika imali 16 godina, danas to rade sa 12 ili 13 godina. Prvi slučaj na kome sam radio je bio 1980. godine. Odlazimo na železničku stanicu i dobijamo opis da će se čovek pojaviti sa džakom preko ramena. Imali smo naređenje da ga pratimo do hotela Prag. Pronašli smo dvadeset lepinja sa opijumom. Dolazimo do danas i to ne može da radi pojedinac već udružena mafija od mesta gde se to prozvodi do transporta – izjavio je Radišić.

Inspektor je govorio o sukobima zaraćenih organizacija i kako izgleda borba narko-kartela.

– Kada u vestima čujete da je negde pronađeno 100 kg heroina ja garantujem da je to konkurentska firma uradila. Tvrdim da ne može pasti tona kokaina a da neko ne reaguje. Heroin je jeftiniji nego kokain i zato sve više i više kokaina može da se kupi. Kod Albanaca se on prodaje za 45, 50 hiljada evra. Od kile heroina čistog napravi se još tri raznim mešanjem. Unutra se ubacuje svašta, u moje vreme smo pronalazili mišomor. Sve supstance koje se dobro mešaju sa heroinom i koje se dobro tope sa heroinom se stavljaju. Onaj koji transportuje uvek ostavi kilogram, dva, tri da bi se pokrili režimski troškovi. Tako je bilo do 2000. godine. Ne postoji diler koji je krenuo sa drogom i prestao to je veliki novac koji se brzo troši – rekao je Bora Radišić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter