BOGDAN TODOROV OBJAŠNJAVA ZNAČAJ ISTOČNJAČKE MEDICINE: Mnogo sam naučio proučavajući knjige iz tog podneblja! (VIDEO)

Nuklearni fizičar Bogdan Todorov, pored svog osnovnog zanimanja, takođe mnogo vremena posvećue medicini. U emisiji "Posle ručka", on je predstavio pravoslavni krst sa staronemanjičkih tvrđava, za koji tvrdi da je pomogao mnogim pacijentima sa kojima se radio tokom prethodnih godina.

- To je pravoslavni krst sa staronemanjickih tvrđava i crkava one koje su bile kamene. On se nažalost postepeno izgubio, ali se pokazao izuzetno efikasan. Za vreme ratova na prostoru bivše Jugoslavije postojala je zabrana uvoza godinama. Mi smo bili pod sankcijama i lekari nisu imali čime da pomognu ljudima. Ja sam nuklearni fizičar, iako pominjem da nisam lekar, ovo sam uradio tako što sam proučavao nauke Istoka i shvatio sam da odatle može mnogo toga više da se nauče nego sa Zapada jer je tamo sve u suštini hirurgija - rekao je Todorov.

Gost je nastavio da govori o tome čime se sve bavio u prošlosti i sa kakvim se slučajevima susretao u tom radu. 

- Bavio sam se energetskom akupunkturom. Jedan poznati beogradski lekar, kada nije bilo grejanja, majka ga je pokrivala pirotskim ćilimom. Kada su ratni uslovi uvek je bila katastrofična zima i on se uvek budio zajapuren od toplote, koja se razvijala. To sam primenio kao fizičar. Pacijenti dođu kod mene prestrašeni, onda ih ja uhvatim na šalu, da razbijem strah - objasnio je Bogdan Todorov.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro