LJUBIŠA ĆOSIĆ ZA EMISIJU "POSLE RUČKA" O UBISTVU JELENE MARIJANOVIĆ: Dokazi sa lica mesta igraju GLAVNU ULOGU! (FOTO)

 

Ljubiša Ćosić, forenzičar i sudski veštak, bio je gost današnje emisije "Posle ručka" i sa profesionalnog aspekta govorio je o slučaju ubistva Jelene Marijanović. On je istakao da su najvažniji dokazi koji se pronađu na licu mesta, da ih ne treba zanemariti u ovom slučaju, čak i kada se pojavilo pismo koje je uzdrmalo čitav proces. 

- Postupak ima svoj ritam i pravila. Započinje tako što tužilac pročita optužbu, a onda se optuženi brani. Sud je po sredini, a sudija treba da presudi kada dokazi zaista pokažu šta je istina. Definitivno dokazi koji potiču sa lica mesta, materijalnog karaktera su od presudnog značaja. Ovaj čovek koji je optužen za ubistvo Jelene Marjanović moraće da prođe kroz određene procese. Ukoliko se javi još neko i napomene da se sumnja da je on ubica, onda će morati da bude u čitavom ovom procesu do kraja. Sve ovo traje tri i po godine zbog „rekla-kazala“. Nije moglo ni brže, ni bolje, a slučaj je bio u epicentru. Trebao je čitav slučaj brzo da počne, ali očigledno da nije iz nekog razloga - naveo je Ćosić. 

On je ovim putem podržao medije koji pišu o slučaju ubijene pevačice, kako bi čitava priča bila u centru pažnje. Celokupan proces treba da prođe kroz sud i na kraju jedino sudija može odlučiti ko je kriv a ko nije, kada se radi o ovakvim teškim stvarima, kao što je nečije ubistvo. 

- Medijska pažnja je pratila čitav događaj igrom slučaja, budući da se po medijima konstantno „vrti“ hronika. Ne vidim ništa loše što novinari pišu o ovom slučaju, jer rade da bi slučaj bio u fokusu. Jedino sud ima pravo da kaže ko je kriv i da li je nešto zgrešio. Ne trebamo raditi posao drugih ljudi. Ne možete ni pretpostaviti koliko je teško sudiji da presudi. - naveo je Ljubiša Ćosić za Happy televiziju.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro