DR MOMČILO MATIĆ U EMISIJI "POSLE RUČKA" UPOZORIO: Energetska pića mogu biti vrlo OPASNA!

Dr Momčilo Matić, bio je gost današnje emisije "Posle ručka" koji je govorio o energetskim pićima i koliku štetu nanose organizmu. Doktor je upozorio roditelje i malde generacije da izbegavaju energetska pića i da više piju vodu, koja je prirodno bogatstvo naše zemlje. 

-  Supstance energetskih pića deluju stimulativno na organizam, jer jedan delić našeg mozga beleži zavisnost na svim receptorima. Kada konzumiramo energetsko piće, određena supstanca luči jednu grupu hormona i podiže se dopamin. Hormon zadovoljstva se podiže, čoveku je lepo i lepo se oseća. Što više konzumira energetska pića, time postaje zavisnik. Jedno vreme se čovek oseća lepo, a kada dopamin pređe svoju granicu, počinju problemi. Kada se ljudi naviknu na nergetska pića, postaju zavisnici i to je najveći problem. Dolazi do poremećaja celog hormonalnog statusa, isključe se dobri hormoni i podižu se hormoni koji dovode do svesnog stanja i ne spavanja. Tada stvaraju problem na hormonskom nivou. - objasnio je dr Momčilo Matić.

Dr Matić je dodao da moramo upozoriti decu i njihove roditelje koliko je opasno konzumiranje energetskih pića. 

- Moramo da spašavamo malu decu i malde generacije. Ne smemo dozvoliti da mlade generacije konzumiraju veliku količinu energetskih pića i uništavaju svoj organizam. - poručio je dr Momčilo Matić za Happy televiziju. 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro