Izvor:
23.05.2018 u 22:27
0

PLAĆAMO LI CENU BOMBARDOVANJA? Stručnjaci u „Posle ručka“ oktivaju istraživanja posledica NATO bombardovanja!

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja, u kojem je, prema zvaničnim podacima, poginulo 2.500 ljudi, od čega 1031 pripadnika vojske i policije.

Ni 19 godina kasnije nije utvrđeno koliko je tačno projektila ispaljeno na našu zemlju, a ni kakve su dosadašnje posledice bombardovanja po zdravlje stanovništva.

Danas u emisiji "Posle ručka" pitamo: Da i većina poslanika podržava formiranje Komisije za istraživanje posledice NATO borbadovanja?

Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.dr Branislav Blažić na ovu temu je prokomentarisao:

– Tu se prosuo i hlor, došlo je i do izlivanja žive…. Preko je potrebno da sturčni timovi sve detaljno izanaliziraju, da se dodatno potraže i analizira celokupni problem. 95% osiromašenog uranijuma je zasuto na Kosovu. Krajnje je vreme da se iznađe istina šta se dešavalo tokom bombardovanja naše zemlje, da li NATO i nakon 19 godina ubija naše stanovništvo? Tačno je, naučno je dokazano da radijacija utiče na promene dnk što podstiče kancerogenezu. – rekao je doktor Blažić.

Predsednik Komisije za utvrđivanje posledica bombardovanja Darko Laketić detaljno je pričao problemu:

– Glavni cilj Komisije je da se dođe do prave istine. Trebao je duži vremenski period da se formira telo, upravo zbog poltronskih odnosa naše zemlje prema Zapadu, stvar je zastranila. Imamo osiromačeni uranijum koji ima veoma toksično dejstvo, pronađen je čist i prljav uranijum, ostaci plutonijum, do[šo je do izlivanja žive… Hvala Bogu, danas imamo političku volju da se reši problme. Ja kao naučni radnik imam dužnost da naučnim dokazima dođem do uzroka zbog čega naše stanovništvo u većem broju oboleva. Glavni okidač za stvaranje ovakve Komisije bila je jedna evropska zemlja, konkretno Italija, koja je prva stvorila slično telo, to nas je ohrabrilo da delujemo – objasnio je glavni predsedavajući Komisije.

Profesor Bogdan Todorov dodao je veoma zanimljivu činjenicu:

– Bio sam na mnogim ratištima, a nigde nisam video da se na repu aviona puši, niti u Grčkoj, niti u Bugraskoj, tu mi je odmah nešto bilo sumnjivo. Voleo bih kada bi neko mogao da mi objasni o čemu se tu radi. U Srbiji godišnje od raka umre 20.000 ljudi – rekao je profespr Todorov.

Narodni poslanik Dragan Šormaz na ovu temu je rekao:

– Ja kao narodni poslanik i lično sam podržao rad Komisije. Posebno mi je drago što se na njenom čelu nalazi gospodin Laketić, koji je veoma ozbiljan i detaljno pristupa problemu. Naročito što potiče iz tih krajeva, pa je razlog želje da dođe do prave istine dodatno opravdan. Mi smo dužni da našim građanim kaženo istinu, da podignemo standarde – rekao je gospodin Šormaz.

Ostanite uz televiziju Hepi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter