JAGODINA, GRAD U SAMOM SRCU SRBIJE: Evo po čemu je poznat i koje atrakcije najviše privlače turiste!(FOTO)

Emisija “Prelo u našem sokaku” na Heppy televiziji, kao i svakog vikenda ima zanimljive goste i teme. Danas predstavljamo grad Jagodinu, koji se nalazi u samom Srcu Srbije, po čemu je poznat i kakvih sve znamenitosti i atrakcija može da se vidi u ovom gradu, ispričao nam je direktor turističkog centra Jagodine, Nebojša Petrović.

- Poslednjih 14 Jagodina je postupno krenula da gradi i da se razvija. Pošto smo prvi u mnogim aspektima dobijali smo zlatne medalje za zoološki vrt “Tigar”, Akva park koji je bio prvi u Srbiji i zlatnu medalju za tropski park. Mi možemo sa ponosom da kažemo da tokom letnje sezone imamo preko 5000 posetilaca i ne možete, a da na ulici ne čujete druge jezike. Moram da naglasim da sve više imamo slučajeva da porodice dolaze organizovano kako bi proveli odmor u Jagodini tokom leta. U muzeju “Voštanih figura”, nalaze se brojne istorijske ličnosti i sportisti, koji su za nas značajni. Posetioci koji dođu u muzej ne prođu samo kroz muzej, oni imaju priliku da čuju mnoge anegdote iz života tih ličnosti. To ljudima bude veoma interesantno i mnogi se vraćaju kako bi ponovo čuli priču. Ono na šta smo mi posebno ponosni, jeste što je svaki posetilac pre svega zadovoljan ugostiteljstvom i čistoćom ovog grada – rekao je direktor turističkog centra Jagodine.

S druge strane organizator kulturnih festival Žarko Petrović, istakao je da se u Jagodini podržava veliki broj festivala i manifestacija koji su vezani za kulturu.

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs, YouTube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro