NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI DEO "PRELA U NAŠEM SOKAKU": Prvak tekvondoa u Srbiji ističe: "Želja mi je da budem još bolji!"

 

Tekvondo je Korejska borilačka veština i jedan od četiri borilačka sporta na olimpijskim igrama.

Tekvondo je udaračka veština koju odlikuju atraktivne nožne tehnike i brzina. Disciplina koja nam pokazuje načine jačanja našeg duha i životne energije, treniranjem našeg tela i uma.

Gost emisije "Prelo u našem sokaku" je trener reprezentacije Srbije i TK "Zmaj" iz Rume Bojan Krstić, koji je prilikom gostovanja rekao: 

- Tekvando se u Srbiji pojavio tek `80 godina, a danas se sve više dece opredeljuje za ovu udaračku veštinu, najpre jer nije takmičarskog karaktera. Pre nego što krenu sa treniranjem tekvandoa, deca napre moraju da se neko vreme bave plivanjem i gimnastikom. Tekvando je odličan je za razvijanje motoričkih sposobnosti kod najmlađih - rekao je trener i predstavio jednog od svojih najboljih uičesnika. 

 

 

Osamnaestogodišnji Stefan Marković iz Pećinaca prvak je Srbije u tekvandou, gostujući u emsiji na televiziji Hepi, otkrio je koliko je opasno baviti se ovim sportom: 

- Ljubav prema borilačkim sportovima nasledio sam od oca Dragoslava, koji se svojevreno trenirao džudo. Bavljenje ovom veštinom nije nimalo opasno ukoliko se dobro zaštite. Do sada sam učestvovao na bezbroj takmičenja u Srbiji i inostanstvu. Na velikom medjunarodnom turniru u Nemačkoj (Sindelfingen) 2010. godine, iako sam bio najmladji učesnik osvojio sam treće mesto. Turnir je bio nezvanično Prvenstvo sveta. U svom uzrastu sam bio više puta prvak prvenstava Vojvodine i Srbije - rekao je uspešni sportista. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro