PREDSEDNIK OPŠTINE MLADENOVAC VLADAN GLIŠIĆ: Trudimo se da obezbedimo građanima bolji život! (FOTO)

 

U emisiji "Prelo u našem sokaku" gost je predsednik gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Glišić je pričao o svojim uspesima protekle 3 godine otkad je on na čelu opštine i šta su sve učinili za građene Mladenovca.

-Mladenovac je opština u sastavu Beograda. Nalazimo se na raskrsnici Šumadije. Za tri godine koliko se ja nalazimo na čelu, uspeli smo da konsolidujemo opštinu, ravnomerno da razvijemo seoske zajednice. Uspeli smo da 31 put asfaltiramo, pročistili smo 20 km zemljanih puteva, što nije mala stvar. Uspeli smo u nekim naseljima da obezbedim vodu koju građani tog naselja nisu imala, naselje koje se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini u Mladenovcu leti nisu imali vodu-

 

 

Predsednik opštine Mladenovac je dodao da rade na razvoju sela.

-Uspeli smo da obezbedimo 50 plastenika i 30 traktora za naše poljoprivrednike. Takođe, nešto na šta smo mnog ponosni je što smo uspeli da pročistimo 9km melioracionih kanala. Trudimo se da obezbedimo građanima bolji život .U grad se nije ulagalo 20, 30 godina- zaključio je Vladan Glišić u emisiji "Prelo u našem sokaku".

 

 

O kulturnom nasleđu Mladenovcu poznato je širom Srbije, Zoran Jocić (član Veća gradske opštuine Mladenovac zadužen za kulturu) je rekao:

-Mi u Mladenovcu imamo šta da ponudimo. Mladenovac je van svojih granica poznat po tradicionalnim kulturnim manifestacijama. Najznačajnija prirodna, a i turistička vrednost na području Mladenovac je prostrana i šumovita planina Kosmaj. Postoje odmarališta sa drvenim klupama i stolovima, kao i manja igrališta za decu. Ponosni smo na folklornu manifestaciju u Vlaškoj, dolaze folklorni ansambli iz celog sveta. U zamisli nam je da ove maniifestacije preselimo iz centra u ruralne predele-

 

-Takođe, moram da naglasim da je spomenik sa zapisom o smrti despota Stefana Lazarevića postavljen u porti crkve Svetog Proroka Ilije u zaseoku Crkvine, delu sela Markovca, opština Mladenovac- završio je Jocić.

 

Happytv.rs
Foto; Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro