"PRELO U NAŠEM SOKAKU" U SUBOTICI: Najseverniji grad u Srbiji bogat i zanimjiv i svakog ko jednom ode u njega sigurno vraća! (FOTO)

 

 

U vikend emisiji "Prelo u našem sokaku" bili smo ovog puta u Subotici.

Subotica je najseverniji grad u Srbiji i drugi po broju stanovnika u Vojvodini, nalazi se na 10 km udaljenosti od Mađarske granice. 

Subotica se prvi put pominje u pisanim dokumentima pod imenom Zabatka 1391. godine. Od tada je promenila više od 200 imena od kojih su najkarakterističnija bila: Szent-Maria, Maria Theresiopolis, Marija Theresienstadt, Szabadka i Subotica.  Od tada Subotica nije menjala ime, ali nazive države jeste – čak pet puta

Veliki broj turista svakodnevno obilazi Suboticu da bi se upoznlaa se velikom istorijskom baštinom, prirodnim lepotama i kulturom.

 

 

U našem studiju gosti su bii Predrag Radivojević direktor "Upravljača puteva" i Aleksandar Medaković direktor Turističke organizacije Subotica.

- U Subotici uvek ima da se gradi i da se ulaže i infrastrukturu. Uloženo je dosta u novu infrastruktura, umreženi su putevi, petlje i nastavljamo u istom ritmu i to je jeko važno. Kada završimo sve imaćemo 10 km autoputa i bižemo povezani sa svima - rekao je Predrag Radivojevoć i dodao da je Palić brend koji mora da se iskoristi na pravi način. 

- Palić će biti obnovljen i unapređen. Na inicijativu gradonačelnika Bogdana Labana počeli smo projekat za izgradnju akva parka. Grad je uradio sve što je potrebno i u toku je tenderska procedura.

Turistička agencija Subotica ima široku ponudu koja turiste koji jednom posete Suboticu se uvek ponovo vraćaju u nju. Subotica je grad koji ima spomenike i katedrale pored ostalog. Istorijsko bogatsvo koje poseduje uvek je zanimljivo turistima koji pristižu sa raznih strana sveta.

- Turistička organizacija se trudi da turistima pruži najviše. Pored obilazaka velelepnih arhitektura i nasleđa turisti se mogu odmoriti i predahnuti uživajući u vinima sa peska i gastronomskim čarolijama. Uloženo je dosta u renoviranje grada. Sinagoga je renovirana i u našem gradu je renovirano je mnogo građevina koje iznikle iz secesije. turista dosta ima iz raznih delova sveta. Nezaobilazna destinacija je Paličko jezaro koje pruža odmor, rekreaciju, aktivni turizam razbibrigu i beg u prirodu - rekao je Aleksandar Medaković i dodao da je Palić prirodni rezervat koji je bogat prirodnom florom i faunom gde se može se videti posebna vrsta ptica.

- Paluću moramo da vratimo sjaj kongresnog turizma. Turisti Palićko jezero posete u velikom broju  i  na  godišnjem nivou imamo 150 hiljada noćenja. Nastavljamo da radimo na povećanju turista.

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro