ZAMENICA GRADONAČELNIKA SUBOTICE U "PRELU U NAŠEM SOKAKU": Privredni ambijent se popravlja samim tim i bolji uslovi za život!

 

 

 

 “Prelo u našem sokaku”  ugostilo je  Timeu Horvat zamenicu gradonačelnika Subotice grada koji je počeo da se razvija tek nakon što je izgubila svoj vojni značaj.

 Subotica je 1779. godine dobila status slobodnog kraljevskog grada, koji joj je doneo veću autonomiju i privilegije i tada počinje da privlači preduzetnike: seljake, zanatlije i trgovce iz okruženja i srednje Evrope. U drugoj polovini 19. veka, nakon što je železnica stigla u grad (1869. godine), trgovina poljoprivrednim i stočarskim proizvodima je naglo počela da se razvija. Industrijalizacija počinje krajem 19. veka, kada Subotica postaje moderan srednjeevropski grad.

- Kultura živi kroz umetnička drušva koja čuvaju našu kulturu. Privreda i poljopriveda je jako važna za Suboticu i Vojvodinu i ona mora da se razvija. Podsticaj je veliki i kroz porgrame je uplaćemo 100 miliona evra za ulaganja u domaćinstva i kupovinu zemljiša. To je naša delatnost – rekla je zamenica gradonačelnika Timea Horvat.         

 

 

 Postoje domaćinstva koja se bave voćarstvom. Cena nadnica u Subotici je najveća u Srbiji, ali je problem što ne mogu da se nađu ljudi.  Kako zaustaviti ljude da ne odu iz zemlje, a Subotici je granica sa Mađarskom jako blizu.

- Subotica je specifična, blizu nam je Mađarska i ona privlači ljude kao i bolji uslovi za život. Sada imamo veliki podsticaj od države i programe koji ljudima omogućavaju  bolji život, sigurnost, a samim tim i ostanak.  Fluktacija je velika i privreda je takodja prva oseti. Treba reći da se privredni ambijent popravlja i otvaramo nova radna mesta tako da će se opet naseljenost povećati, a samim tim i poboljšati bolji uslovi za život – istakla je Timea Horvat zamenica gradonačelnika Subotice.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro