Izvor:
24.11.2018 u 13:08
0

„PRELO U NAŠEM SOKAKU“ NA DANIMA SREMUŠA: Povlenska priroda uz vredne ruke pravi gastronomsku čaroliju punu zdravlja!

Emisija “Prelo u našem sokaku” “posetilo” je manifestaciju koja je poznata kao Dani sremuša koji su poznati u Valjevu.

Meštani povlenskog sela Donji Taor, u čijem se ataru nalazi izuzetna prirodna atrakcija, Taorska vrela, osnovali su udruženje „Zaštita prirode Donji Taor“ i pokrenuli turističku manifestaciju- Dani sremuša, zasnovanu na vrednostima ove zdrave samonikle biljke i njenom izobilju na Povlenu.

Udruženje Donji Taor se pored zaštite Taorskih vrela bavi i obnavljanjem vodenica

U okviru sremušijade održava se takmičenje u spremanju jela od sremuša, Osnov svega je ste takmičenje učesnika u spremanju jela od sremuša i posebno spremanje pita od sremuša.

Veliki boj turista svake godine posećuje sela, seoski turizam je sve popularniji.

Predstavnik sam domaćinstva Jovanović iz Donjeg Taora. Dolaze kod nas porodice sa decom, na odmor, a mi im zaista pružamo mesto na kom mogu da se odmore. Pored uživanja u hrani I netaknutoj prirodi koja je svuda oko njih tu je i reka u blizini na koju mogu da odu i da pecaju pastrmku – rekla je Mirjana Jovanović.

Izvor: Happytv.rs
Foto: happytv.rs/Facebook/Domaćinstvo Jovanović donji Taor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter