Izvor:
09.12.2018 u 14:04
0

ELITNA KARLOVAČKA GIMNAZIJA U „PRELU U NAŠEM SOKAKU“: Jedina škola na čijoj se kupoli nalazi krst pa se turisti često zbune i pomisle da je crkva!(FOTO) (VIDEO)

"Karlovačka gimnazija" je prva srpska gimnazija i nalazi se u samom centru Sremskih Karlovaca. U drevnim policama njene stare biblioteke čuvaju se primerci prvih srpskih knjiga.

Gost emisije „Prelo u našem sokaku“ bio je Radovan Kovačević direktor „Karlovačke gimnazije“

„Kargovačka gimnazija“ ima specifičan izgled i često se turisti zbune misleći da je crkva.

Škola izgleda kao muzej i veliki broj posetilaca pomisle da je crkva. To je jedina škola na čijoj se kupoli nalazi krst, pa zbog toga tutisti dolaze u zabunu – istakao je Radovan kovačević i dodao da su u gimnaziji uvedeni noviteti što se tiče jezika i napomenuo da su deca koja pohađaju ovu gimnaziju svesna da idu u jednu od najelitnijih škola u istoriji.

Pomenuli ste jednog od velikih pesnika, Branka Radičevića kao najpoznatijeg našeg đaka. Ima još poznatih imana koji su pohađali ovu školu. Inovacije se uvode od 1991 godine, filološkog tipa. Izučavaju se jezici starogrčk, latinski i savremeni. Sada se izučava pored tih jezika japanski i norveški kao prvi strani jezik. Ima interesovanja i deca hoće da uče. To je najveće interesovanje i učenici su po prvoj želji upisali te jezike – rekao je direktor gimnazije Radovan Kovačević.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter