Izvor:
09.12.2018 u 14:07
0

SREMSKI KARLOVCI SA „PRELOM U NAŠEM SOKAKU“ U VINARIJI: „Bermet, najbolje piće za muškarca kad ga pije žena“! (FOTO) (VIDEO)

Ekipa emisije „Prelo u našem sokaku“ ugostila je treću generaciju porodice Bajilo vinara, vinogradara, ljubitelja vina i vlasnika vinarije „Bajilo“ iz Sremskih Karlovaca.

Vinarstvo je rasprostranjeno u Sremskim Karlovcima i vino je zanimljivo jer se sa njim uvek nešto novo dešava. Vino svake godine ne može biti isto i najzanimljiviji deo oko vina je taj da se proba. Treća generacija ste, a vaši sinovi su četvrta koja se bavi vinom. Posao ide sa "kolena na koleno"

Moram reći da sam ceo život radio drugačije od drugih. Kupovao sam zemlju kada suje provdavali. Kada su vadili vinograde ja sam ih sadio, rođen sam 29. februara, pa može se reći da imam i 14 godina – rekao je Predrag Bajilo u šaljivom tonu

Moje sorte koje proizvodim su 70% auhtotone. Tu je Rizling 54 kao i Neoplanta i Petra. Sila koja je najjača i po mojim saznanjima najveći smo proizvođai nje, tu je i Karmen i Lasta – nabrojao je svoje „blago“ Predrag Bajilo.

Jedno od najpoznatijih vina je dezertno vino Bermut koje ima i zanimljivu priču koja veže ljubav između muškarca i žene.

Bermet je dezertno vino sa dosta dodataka. Ima dosta trava, suvog grožđa, treva i u vinu je negde koran od biljke, cvet ili list. Vino se pije po malo i po mom mišljenju je najčlepše piti ga posle jela. Manastiri su ti koji su ga prvi pravili i služili ga kao lek – istakao je Bajilo i dodao da se priča o tom vinu prenosi sa generacije na generaciju, a ona glasi da je Bermet najbolje piće za muškarca kad ga pije žena.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter