"POKRETNI ŽBUN" SA ZLATIBORA U "PRELU U NAŠEM SOKAKU": Večiti poštovalac prirode i sakupljač čudanstava njenih!

 

 

 Svako ko ode na Zlatibor i prošeta njegovim stazama sigurno obrati pažnju na trave i zelenuilo na planini. Turisti koji prvi put posete Zlatibor iznenade se kada ugledaju pokretni žbun.

 U “Prelo u našem sokaku” došao je Borivoje Šišević “pokretni žbun”, travar, lekar, čovek koji je postao maskota Zlatibora zbog svog prepoznatljivog izgleda. Bavi se skupljanjem lekovitog bilja i proizvodnjom čajeva, melema i lekovitih mešavina.

- Ja sam vuk samotnjak koji silazi među narod samo kada mora. U svojoj 21 godini sam dobio nadimak “pustinjak”. Večiti poštovalac prirode i večiti sakupljač čudanstava njenih. Čarobna planina Zlatibor ima izuzetan klimat, prostor koji je osunčan i zemljište koje je siromašno, ali priroda je tu bogata i tu raste na takvom zemljištu čudnovato bolje. Pored mnogobrojnih lekovitih tu je komorač, majčina dušica i čitav niz trava od kojih se prave lekovi – rekao je Borivoje Šišević poznatiji kao “pokretni žbun” i travar koji se može videti na Zlatiboru i od kog možete kupiti lekovite tincture, čajeve i meleme.

 

 

Izvor: Happytv,rs
Foto: Happytv.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live