Izvor:
22.12.2018 u 23:12
0

LJUBIČEVSKE KONJIČKE TRKE IMAJU DUGU TRADICIJU: Proslavili smo 55 godina postojanja! (FOTO,VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" govori se o gradu Požarevcu, Bojana Ristivojević i Uroš Davidović su ugostili Jelenu Vukazić direktorku turističke organizacije.

Turizam u Požarevcu je veoma razvijen, a grad je poznat po održavanju Ljubičevskih konjičkih trka, manifestacija na kojoj se okuplja evropska elita konjičkog sporta

-Poslednje 3 godine u tri dana Požarevac poseti 100 000 ljudi. Ljubičevske konjičke igre imaju dugu tradiciju. Od 1964. godine, prvog vikenda u septembru u Požarevcu održavaju se Ljubičevske gre. Imali smo jubelej 55 godina od postojanja. Od naredne godine se planira još više trkačkih dana na hipodromu. Glavna trka, Kup Ljubičeva nagradni fond je 2 miliona dinara. Povećanje fonda je samo jedan od segmenata, da se Ljubičevske trke podignu na još veći nivo. Ove godine smo dobili 17 nagrada, nagrade nas obavezuju da budemo još bolji. Voltižovanje dece, to su deca od 1 dana starosti, uče se da zavole konje i uče se jahanju. Naš hipodrom je obnovljen pre dve godine, prvi put u iistoriji. Imamo i najjeftiniju školu jahanja-rekla je Jelena Vukazić direktorka Turističke organizacije.

Galerija Milene Pavlović Barili nalazi se pored zgrade Narodnog muzeja u samom centru Požarevca i ona je najveći brend našeg grada.

-Požarevac je imao sreću da dobije kuću i svu zaoštavštinu Milene, majka je nažalost ćerku naživela i odlučila je da sve da gradu Požarevcu. Milena je najveći brend grada-rekla je Vukazić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter