Izvor:
30.12.2018 u 11:26
0

MILUTIN FOLIĆ U „PRELU U NAŠEM SOKAKU“: „Postavili smo jasne pravce u Beogradu“!

Beograd je jedan od dva grada u Evropi koji leži na dve reke. Obgrljen Savom i Dunavom vekovima je mamio poglede, pa tako i sada. Milutin Folić gradski urbanista nam je u „Prelu u našem sokaku“ približio kako Beograd uspeva da zadrži tutulu najlepšeg grada na najlepšem mestu

Postavili smo jasne pravce u Beogradu. Izmestili smo industriju iz centra grada i tu se sada grad gradi unutar sebe. Morao je da se promeni i nema smisla da industrija bude u centru grada. Beograd mora da iskoristi svoj potencijal i da siđe na reke. Industrija je Beogradjane odvojila od reka. Pruga je odvajala delove Beograda od Save i Dunava. Tuda vozovi više ne prolaze i „Prokop“ je konačno postao železnička stanica, a mi na tim zonama gde smo rasteretili prostor od šina ulice spuštamo ka reci. Umesto zida, pruge i industrije sada je prirodni potencijal tu koji će koristiti ljudima – rekoa je Milutin Folić.

Čovek je tu važniji.

Cilj je da se podigne nivo kvaliteta života. Ugledamo se na velike gradove. Uređenje prostera je jedno od načela kako da se podigne nivo života i da se podigne kvalitet života– istakao je Milutin Folić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter