Izvor:
19.01.2019 u 11:12
0

IVAN TRIFUNOVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Vrnjačka Banja se razvija i na pravom je putu da postane ponos ove države“!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditreljskim dvojcem Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo direktora turističke agencije Ivana Trifunovića.

Šta je interesantno u Vrnjačkoj Banji?

– Naši aduti su to što smo u Srbiji, što imamo smeštajne kapacitete, a najviše naše vode i zdravstveni turizam. Vrnjačka Banja ima dobru gastronomiju kojom može da se pohvali, ali turiste najviše interesuje taj neki vodeni sadržaj koji mi nudimo. Interesuju ih i naš istorijski spomenici, kao jedan deo celog paketa. Turisti žele aktivan i ispunjen odmor, a mi to možemo da im ponudimo. Vrnjačka Banja je sada jedna moderna banja kakava nije bila u poslednjih tridaeset godina, zbog investicija koje je dobila. U protekloj godini napravili smo rekordni broj stranih i domaćih turista. Bitno nam je da naš gost ima kompletan sadržaj što se tiče infrastrukture, oni ne moraju da brinu o prakingu jer imamo dovoljan broj kapaciteta što se parking mesta tiče. Ja bih ovim putem želeo da se zahvalim Republici Srbiji koja je investirala u banju i u potpunosti promenila promenadu. Mi se i dalje razvijamo i na pravom smo putu da postanemo ponos ove države – rekao je Ivan Trifunović.

Vrnjačka Banja može da se pohvali sa 150 godina tradicije banjskog turizma, sa čime još može da se pohvali?

– Taj jubilej je bio naš ponos, ne postoji institucija koja se toliko dugo bavi turizmom, straji smo od društva osnovano na Hvaru. Vrnjačka Banja ima tradiciju bila je rimska banja nekada. Prvi dokazi o korišćenju mineralnih voda datiraju iz prvih vekova nove ere, kada su Rimljani gospodarili Balkanom. Zato stalno pokušavamo da apostrfiramo baš to da je stara preko 2000 godina što i jeste. U Vrnjačkoj Banju je 1938. godine ostvareno 970.000 noćenja više nego u Beogradu, više nego u Beogradu, Dubrovniku i na Bledu zajedno –

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter