Izvor:
28.01.2019 u 14:18
0

DIREKTOR NARODNOG POZORIŠTA TIMOČKE KRAJINE U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Radimo projekat u kome će Zaječar biti grad festivala!“ (VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo direktora Narodnog pozorista Timočke Krajine Vladimira Đuričića.

Pre nekoliko sekundi rekli smo da je Zaječar industrijski i poljoprivredni centar, šta je sa kulturom?

– Zaječar je uvek bio kulturni centar ali se trudimo da podignemo kulturni život u Zaječaru i damo kvalitet. Radimo novi projekat i želimo da ga završimo i dovedemo do kraja kao Zaječar – grad festivala. Pored festivala filma posvećen Zoranu Radmiloviću, razvijamo i druge kulturne projekte, ali ovo je nešto najupečatljivije za naš grad. Nada Blam je nekada bila umetnički direktor našeg teatra, saradnja sa njom je bila velika radost. Narodno pozorište Zoran Radmilović, posvećeno je njemu u čast i radi punih 27 godina, ima izražen međunarodni karakter i mi smo uspeli da ga postavimo između tri najbolja u Srbiji. Mi sve komplete karata, čiji predstave traju osam-devet dana prodamo za 1 dan, nama treba makar još jedna tolika sala u Zaječaru i nadam se da će neko imati sluha da nam je sagradi.

Zoran Radmilović je bio poznat po komediji, ali to nije samo tema festivala ?

– Zoran je mnogo veći glumac, nije samo glumio u komedijama. Svoje najveće uloge je ostvario u drugim žanrovima. Naravno ni naš festival ne sadrži samo komediju, imamo dečiji festival, festival antičke drame – Antika fest, i pokrećemo filozofsku školu a to će dovesti do toga da budemo grad festivala – rekao je direktor Narodnog pozorišta "Zoran Radmilović" Vladimir Đuričić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter