Izvor:
24.02.2019 u 19:04
0

ALEKSANDRA MILOVANOVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „U našoj opštini su zastupljeni razni oblici turizma!“(VIDEO)

Aleksandra Milovanović, diplomirani turizmolog iz Aleksinca bila je gošća naše emisije "Prelo u našem sokaku" kako bi zajedno sa našim voditeljima Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem predstavila sve blagodeti i bogatstva koje aleksinačka opština ima da ponudi.

– Svakako možemo reći da su u našoj opštini zastupljeni razni oblici turizma. Aleksinac ima povoljan saobraćajni i geografski položaj. Tuda prolaze regionalni pravac ka Kruševcu, Prokuplju i Sokobanji. A imamo i hotele na svega dvadesetak kilometara.– rekla je Aleksandra.

Međutim, kroz Aleksinac se ne prolazi samo. U njemu i njegovoj okolini možete posetiti

– Na teritoriji Aleksinca su sagrađeni brojni istorijski spomenici tokom duge istorije, a i okoline. Izdvojiću najposećeniji lokaliteti u našoj opštini. To je Ruska crkva u Donjem Adrovcu, delgradski šančevi, manastir Svetog Stefana u Lipovcu i mnogi drugi.

Što se tiče manifestacionog turizma, ni njega ne smemo zaboraviti jer je takođe jako razvijen a osvrnuli smo se i na etno turizam:

– Etno turizam je razvijen u selima Lipovac i Radevac. U Lipovcu imamo i ustanovu za odmor i rekreaciju za decu. Takođe, Ruska crkva je najposećenija u našoj opštini, posvećena Svetoj Trojice koju posećuju i Aleksinci i ljudi iz drugih krajeva kao i Rusi.

Pogledaj video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter