Izvor:
03.03.2019 u 13:03
0

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Sport u Lučanima je prilično razvijen!“

Gost naše zabvne emisije "Prelo u našem sokaku" bio je Miroslav Bogićević, predsednik Sportskog saveza opštine Lučani. Nasmejana voditeljka Bojana Ristivojević nas je zajedno sa gostom uvela u priču o sportu u Lučanima, našim poznatim sportistima koji svoje korene vuku odavde i koliko se oni trude i ulažu u sport.

– Sport u Lučanima koja je jedna mala opština je prilično razvijen. Podatak da naš skromni sportski savez broji trideset šest organizacija od toga dva saveza i trideset četiri kluba dovoljno govori sam za sebe. Nažalost, jedini problem koji imamo pored tradicionalnih problema je taj što delimo sudbinu, ja bih rekao, cele Srbije je što se malo dece bavi sportom. Znači naš sportski savez ima u sebi fudbalski savez koji okuplja šesnaest fudbalskih klubova, od toga deset lige, dva u ligi iznad, još dva u ligi iznad ove i svakako najpoznatiji klub "Mladost".– pored fudbala koji je najpopularniji u ovoj opštini, pomenuli smo i druge sportove:

– Sledeći sport koji karakteriše opštinu Lučani je odbojka. Odbojkaški savez sadrži četiri kluba i postoji još trideset i četiri kluba koji su organizovani bez saveza ali na nivou sportskih organizacija. To su tri kluba borilačkih sportova, tri košarkaška kluba, tri šahovska kluba i moram pomenuti "Jelicu" koja je takođe brend opštine Lučani, igraju prvu ligu Srbije, šampioni su ili vicešampioni već dugi niz godina. Imamo i plivački klub i stonoteniski klub i dve škole sporta tako da je oko hiljadu dvesta ili trista aktivnih sportista koji se takmiče u opštini Lučani, dve stotine rekreativaca u školicama sporta.

Nismo mogli a da se ne osvrnemo na finansiranje sporta:

– Zadnjih nekoliko godina smo uspeli da pomirimo taj zakon o sportu koji je izašao sa načinom konkurisanja za sredstva i tako dalje i uspeli smo da nađemo razumevanja kod lokalne samouprave pa smo iz godine u godinu taj sportski budžet polako podizali. Od pre godine je bio šest i po miliona budžet a ove godine je jedanaest miliona. Znači da je solidno podignut i to nam opet daje nadu da ćemo imati bolje mogućnosti da klubovi bar one osnovne delove takmičenja organizuju.– rekao je gospodin Bogićević.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter