MARIJA MIJIĆ: "Turisti, zapravo, obožavaju Beogradsku tvrđavu, mi smo u prošloj godini premašili cifru od dva miliona turista!"

 

Nastavljamo da upoznajemo Srbiju! 

Na početku ove subotnje emisije "Prelo u našem sokaku" naš voditelj, Uroš Davidović, razgovarao je sa koordinatorkom za delatnost turizma, Marijom Mijić. 

Započinjemo sa istorijom, sa možda najspektakularnijim spomenikom koji postoji u Srbiji, a to je Beogradska tvrđava. 

Marija Mijić je istakla kakva je turistička ponuda Beogradske tvrđave i pozvala sve građane da je posete. 

- Ja bih da pozovem građane da dođu i da posete Beogradsku tvrđavu u ovim letnjim danima. Tu su naših šest objekata, koji su otvoreni svakodnevno od 11 do 19 časova za posetioci, to su: Sahat kula, Kula Nebojša, Vojni bunker, Rimski bunar, Kazamati vojnog muzeja, koju posebno moram da spomenem, a unutra je predivna izložba koja se zove „Srednjovekovne sprave za mučenje“ pokazuje vreme srednjeg veka, inkvizicije. Svi koji nisu bili da već to vide, obavezno treba da dođu i to vide. Tu je i Dino park za najmlađe posetioce, koji u ovim vrelim letnjim danima nudi kako edukativne radionice, tako i pregršt zanimljivosti. Turisti zapravo obožavaju Beogradsku tvrđavu, mi smo u prošloj godini premašili cifru od dva miliona turista! Rimski bunar je definitivno po svim statistikama najposećeniji u sklopu Beogradske tvrđave. Tu je i park Kalemegdan, mnogo toga zanimljivog za fotografisanje, gde god dođete na prostor Beogradske tvrđave možete nešto lepo da naučite. Moram da spomenem i divne izlžbe koje se nalaze na Savskom šetalištu, kao i u galeriji Beogradske tvrđave koja je koncipirana mladim neafirmisanim umetnicima da se istaknu.- istakla je Mijić.

 

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro