EKIPA PRELA U ZAJEČARU : POZORIŠTE " ZORAN RADMILOVIĆ " Od ove godine u punom sjaju pravog AMBIJENTALNOG POZORIŠTA !"

 

U nedelju 28.jula, emisija " Prelo u našem sokaku"  je gostovala u Zaječaru.

U gradu koji je inače poznat po legendarnom muzičkom takmičenju , Gitarijadi, te neverovatnom prostranstvu ostataka Dikolecijanove palate , lokalitetu iz 4.veka, Felix Romuliana. 

Pozorište grada Zaječara je nadaleko poznato po svom osnivaču i glumcu Zoranu Radmiloviću u čiju čast i samo pozorište nosi naziv. O aktuelnostima i planovima za predstojeću sezonu razgovarali smo sa direktorom pozorišta, Vladom Đuričićem.

Koje su glavne aktuelnosti u pozorištu u predstojećem periodu ?

- Naše pozorište organizuje čak 4 pozorišna festivala,što je retkost u Srbiji. Pored čuvenog festivala " Dani Zorana Radmilovića" koji se ove godine održavaju od 18. do 25. oktobra, to je veliki medjunarodni festival sa fenomenalnim raznolikim repertoarom.

Pored toga postoji već 10 godina Dečji fesetival u maju mesecu svake godine, gde smo imale goste iz Republike Kine, Bugarske i regiona našeg. Postoji i festival Školskih teatara , to su predstave koje rade drmaske radionice po školama,da se iz tih amatera izrode oni kojibas požele i da se profesionalno bave glumom. 

Ono što bih istakao je da ove godine postavljamo festival Antičke drame i to upravo u Felix Romuliani , u carskoj palati i krajem avgusta će se desiti i premijera predstave " Žene iz Troje" u režiji Nebojše Bradića. To je jedno  pravo ambijentalno pozorište, te je danas to prava retkost da igrate predstavu antičkog sadržaja upravo u takvom ambijentu. -

 

 

 

Happytv.rs
Foto : Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro