Izvor:
27.10.2019 u 12:25
0

KIKINDU MORATE POSETITI OVOG NOVEMBRA: OVA neobična manifestacija će vas očarati!

Gost današnje emisije "Prelo u našem sokaku" bila je predstavnica odseka za poslove razvoja grada Kikinde, Jasmina Milankov, koja je pričala o neverovatnoj manifestaciji koja krasi ovaj grad.

– Sove dolaze u Kikindu. Vrlo je neobično da sove žive zajedno sa ljudima i da borave u istom prostoru gde su i ljudi. To je neka pojava koja se u Kikindi pojavila pre nekih desetak i više godina. Stanovnici Kikinde su prepoznali dolazak sova kao mogućnost da turistima ponude i nešto novo, nešto što ne mogu da vide u nekom drugom gradu. Slogan naše manifestacije je „Sove Kikindu svetu preporučuju“: Iz tog razloga organizujemo svakog novembra manifestaciju, pošto sove uglavnom stižu u Kikindu u novembru mesecu. Sovembar je najviše edukativnog karaktera. Decu učimo o svama, njihovom životu i njihovim navikama.

Takođe je dodala da se trude da zadrže sove u Kikindi i da što duže dolaze kod njih.

– Na taj način pružamo mogućnost svima onima koji vole ptice i kojima su sove možda vrlo interesantne da posete naš grad, da dođu na naš gradski Trg i da zajedno sa nama gledaju sove.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter