Izvor:
19.08.2019 u 17:35
0

IZNENADNI SASTANAK U NJUJORKU: O čemu će razgovarati Vučić i Pompeo? (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje sutra u Njujork na, kako prenose domaći mediji pozivajući se na saopštenje američkog Stejt dipartmenta, IZNENADNI sastanak sa Majkom Pompeom, državnim sekretarom Sjedinjenih Država. Pompeo u Njujorku učestvuje na sednici Saveta bezbednosti o Bliskom Istoku, a van tog događaja sa predsednikom Srbije razgovaraće, prema nezvaničnim informacijama, o Kosovu i Metohiji. Sastanak je dobra prilika za Srbiju da razvije bolje odnose sa Belom kućom, odnosno sa Trampovom administarcijom, kaže za našu televiziju ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić.

Iznenadnu posetu, za Telemaster, pozitivno ocenjuju i stručnjaci, ali nemaju svi isto mišljenje o tome šta će da bude okosnica razgovora Pompea i Vučića.

Koliko je Vučićev put u Njujork i sastanak sa državnim sekretarom Sjedinjenih Država bio iznenadan, govori činjenica da ovaj događaj nije bio prethodno najavljen na zvaničnom sajtu predsednika Srbije. Naši sagovornici međutim nisu izenađeni, a sastanak Vučića i Pompea vide kao korak u dobrom pravcu na putu rasplitanja kosovskog Gordijevog čvora.

Naši sagovornici ne očekuju da će Pompeo u razgovoru sa predsednikom izneti tvrd stav Sjedinjenih Država po pitanju Kosova i Metohije niti da će ga uslovlavati zahtevima. Sličnog je mišljenja i profesor Fakulteta bezbednosti Darko Trifunović ali napominje da će Pompeo ukazati predsedniku Srbije na aktuelnu geo-političku poziciju naše zemlje.

A kako je za našu televiziju rekao šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, sastanak Pompea i Vučića biće odlična prilika da se na Trampove ljude na visokim pozicijama ostavi dobar utisak.

Dačić je odbacio kritike upućene od pojedinaca iz Srbije i Sjedinjenih Država o naklonosti Beograda prema aktuelnoj administraciji u Vašingtonu. Kako kaže – politika naše zemlja mora da bude vođena njenim najboljim interesima, a to sigrno nije sklapanje prijateljstava sa administracijama kao što je Klintonova koja je bila otvoreno neprijateljski nastrojena prema Srbima i Srbiji.

Happytv.rs
Foto: KCN/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter