Izvor:
06.09.2019 u 19:56
0

SASTANAK PRIVREDNIKA SRBIJE I SAUDIJSKE ARABIJE: Trgovinska razmena dve zemlje dostigla 174 miliona dolara

U Privrednoj komori Srbije sastali su se privrednici iz Srbije i Saudijske Arabije, zemlje u kojoj se nalazi 16 odsto svetskih zaliha nafte, a predsednik PKS Marko Čadež kaže da je glavni zadatak da srpske kompanije, ali i firme iz regiona, budu što prisutnije na velikom saudijskom tržištu.

Na otvaranju poslovnih susreta srpskih i saudijskih privrednika, Čadež je rekao da je u proteklih pet godina trgovinska razmena Srbije i Saudijske Arabije dostigla 174 miliona dolara, ali da to nije ništa u odnosu na potencijal koji postoji.

Saudijskim privrednicima je poručio da Srbija ima da ponudi kvalitet i proizvoda i usluga, da su srpske kompanije kvalitetne i konkurentne i da Srbija danas jeste jedna od prepoznatih destanacija gde nastaje inovativna tehnologija.

Predsednik Saveta saudijskih komora Al Aibidi Sami Abdulah naveo je da Srbija i Saudijska Arabija imaju jako dobre odnose koje, ističe, moraju da pretvore u vrlo korisne trgovinske odnose.

Državni sekretar Ministarstva privrede Branimir Stojanović rekao je da je Srbija odlučna da pojača konkurentnost privrede i dodatno poboljša poslovno okruženje, između ostalog, i ulaganjem u infrastrukturu. Naveo je da je Srbija globalni lider u privlačenju stranih direktnih investicija zahavljujući, pre svega, političkoj i ekonomskoj stabilnosti.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter