TREČI DAN PROTESTA TAKSISTA U BEOGRADU: Najava radikalizacije protesta za narednu nedelju! (VIDEO)

Posle trećeg dana protesta taksista, i kako su naveli nikakve reakcije nadležnih organa, organizatori su odlučili da sa okupljanjima nastave i narednih dana, a da proteste - radikalizuju. Po jednoj varijanti već od sledeće nedelje, a po drugoj za desetak dana. Kako kažu, skoro je izvesno da će okupljanja taksista biti organizovana na osam umesto sadašnja četiri punkta, te će zatim iz osam pravaca krenuti ka centru grada.

Taksisti poručuju da ovo neće biti klasična protestna vožnja do centra grada, već, ako ih bude u dovoljnom broju, oni će bolkirati i najprometnije saobraćajnice, pa čak i mostove. Premijerka razume zašto su taksisti nezadovoljni, ali kaže da blokada grada NIJE rešenje.

Ministar Branko Ružić kaže da država ima instrumente, mehanizme i Radnu grupu da se dođe do održivog  rešenja; kako kaže svi se borimo za vladavinu prava. Zakoni moraju da se poštuju, ali i čitaju.

Organizatori protesta tvrde da su kragujevačke taksi kolege već u svom gradu na ulicama, Novosađani su planirali da u ponedeljak počnu sa protestima, a Nišlije, najverovatnije, dan kasnije. Još je neizvesno da li će protesti biti održani 7. i 8. oktobra kada se na beogradskim ulicama i ovako očekuje vanredna situacija zbog posete turskog predsednika.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro