BUKTI JUG SRBIJE: Da li će kiše uspeti da pomognu ljudima koji GASE požare? (FOTO, VIDEO)

Bukte požari na jugu Srbije, u nepristupačnim predelima Stare planine, kod Trgovišta i Prokuplja. Narednih dana u pomoć stiže ruski "iljušin", najavio je načelnik Sektora za vanredne situacije. U delu opštine Trgovište proglašena je vanredna situacija zbog požara, ali meštani nisu ugroženi.

Požar je aktivan od nedelje, a vatra gori u atarima sela Topli Do, Dojkinje, Arbinja. Skoro 140 vatrogasaca iz cele Srbije bori se sa vatrom na izuzetno nepristupačnom terenu, kao i pripadnici Žandarmerije.

- Gašenje otežava i visina od skoro 2.000 metara, a juče je saopšteno da zbog velike zadimljenosti požar nije gašen iz vazduha. Kiša koja bi mogla da pomogne ne očekuje se pre srede uveče. - procenjuje pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Govoreći o situaciji u Pčinjskom okrugu, Marić je naveo da su na toj teritoriji aktivna četiri požara, da nisu ugrožena naseljena mesta i da nema opasnosti po živote ljudi.

U planinskom području blizu mesta požara u Trgovištu, požarom je zahvaćeno 500 hektara, a tamo je proglašena i vanredna situacija, iako nadlažni očekuju da će se situacija stabilizovati. Tri osobe su jutros evakuisane iz mahale koja se nalazi u blizini požara, prenose mediji sa lica mesta. Vatrogascima, koji su danonoćno na terenu na najnepristupačnijim delovima Stare planine, pomažu i brojni meštani sela, radio-amateri iz Pirota.

 

 

Happytv.rs 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro