OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA SEĆANJA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA: Bezbednost je još uvek veliki izazov!

Pod sloganom „Putevi Pričaju Priče“, Srbija je obeležila svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Na manifestaciji u Beogradu održanoj tim povodom, direktorka agencije za bezbednost Saobraćaja, Jasmina Milošević, poručila je da su putevi i ulice su više od proste veze između dva mesta; Oni pričaju priče, neke od njih su tragične i vredne su pamćenja i pominjanja.

Gubici života i povrede na putevima su traumatični događaji, čiji je uticaj dugotrajan, kako na same žrtve saobraćajnih nezgoda, tako i na njihove porodice i okruženje. Saobraćajne nezgode, međutim, ne predstavljaju pojedinačne traume. Njihove posledice utiču na smanjenje ukupnih potencijala našeg društva i zato se tiču svih nas, a naročito nosilaca odgovornosti u sistemu bezbednosti saobraćaja.

Podršku agencije i obeležavanju svetskog dana žrtava saobraćajnih nezgoda dale su brojne znamenite ličnosti, među kojima je bilo i onih koji su i sami tokom života osetili posledice saobraćajnih nezgoda.

Iz agencije upozoravaju da se saobraćajne nezgode sa tragičnim posledicama događaju se čak i na najmodernije izgrađenim i opremljenim putevima i ulicama, a najčešći uzrok je upravo postupanje učesnika u saobraćaju. Učesnici manifestacije su pozivali sve učesnike u saobraćaju da svojim postupanjem pomognu našim putevima da tragične priče zamene srećnim pričama o odlascima i povratcima o kretanju i susretanju.Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro