TELEMASTER NA FESTIVALU NAUKE: Zavirite sa nama u zemlju mitova i zabluda!

Trinaesti Festival nauke, pod sloganom ,,Razotkrivanje“ otvoren je na Beogradskom sajmu. Do 8. decembra na najvećem naučnom festivalu u jugoistočnoj Evropi biće više od 600 učesnika, i to sa više od 60 postavki. Od nuklearnih elektrana, preko života na Zemljinim polovima, do najsitnijih nano-avantura, glavni festivalski program vodi posetioce kroz niz naučnih izazova, a sa ciljem da razotkriju preživele mitove, otklone sve zablude i objasne porekla brojnih sujeverja. Ekipa naše televizije zabeležila je nesvakidašnji eksperiment kojim je zvanično počeo ovogodišnji Festival nauke.  

Da li čovek koristi smo 10 odsto mozga, ali i da li može da dobije zaplet creva ako proguta žvaku? Da li je ljudsko oko najsavršeniji organ vida u poređenju sa svim živim bićima i da li zmija ima noge? Odgovore na ova pitanja moći će da dobiju oni koji obiđu interaktivne postavke na ovogodišnjem Festivalu nauke. Radoznali posetioci pretvoriće se u prave istražitelje i steći nova znanja i o evoluciji, i to od Afrike do Evrope.

Na ovogodišnjem Festivalu nauke razbijaju se savremeni mitovi u psihologiji odnosno perceptivne i kognitivne iluzije. A jedna od najpoznatijih tiče se figure i pozadine.

Nauka je najbolja saveznica u borbi za istinu, poručuju organizatori Festivala nauke. Upravo zato će učesnici razmotriti teoriju koja je često pod lupom istine – da li je čovek sleteo na Mesec ili nije?

Još je u 16. veku  čuveni astronom, fizičar i matematičar Galileo Galilej rekao da ljude ne možemo svemu naučiti, možemo im jedino pomoći da to otkriju unutar njih samih. U skladu sa tom rečenicom osmišljen je šarenolik program ovogodišnjeg Festivala nauke.Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro