Izvor:
15.12.2019 u 20:53
0

HOLANDIJA ŠAMPION SVETA: Srbija obezbedila kvalifikacije za OI! (VIDEO)

Ženska rukometna reprezenatacije Holandije postala je šampion sveta, pobedivši u finalu Svetskog prvenstva u Japanu reprezentaciju Španije. Rukometašice Srbije osvojile su 6. mesto i tako obezbedila plasman na olimpijski kvalifikacioni turnir. Rusija je osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.Tako da će rivali Srbiji za odlazak na OI u Tokio od 20. do 23. marta sledeće godine biti Mađarska, Kina i Rusija. Organizator kvalifikacionog turnira se još ne zna, a Kristina Liščević za Telemaster kaže da sve devojke priželjkuju da to bude Srbija kao i da se ne plaše jakih rivala.

Rukometašice Srbije dobile su sve protivnice na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Cilj je ispunjen zbog koga se i otišlo na SP u Japan. Izabranice Ljubomira Obradovića su završile na šestom mestu čime su "upale" u drugi kvalifikacioni turnir.

Od polufinala na SP falilo je i malo sportske sreće kaže golman reprezentacije.

Pobedom Rusije protiv Norveške u borbi za bronzanu medalju, Srbije je dobila poslednjeg rivala u borbi za plasman na OI u Tokiju, a u grupi će biti još sa Mađarskom i Kinom.

Još nije poznato gde će se održati mečevi kvalifikacija, ali se zna da će dalje ići po dve ekipe sa tri turnira i da bi mečevi trebalo da se igraju 20. do 23. marta naredne godine.

6. mesto na šampionatu sveta u japanskom gradu Kumamoto je najbolji rezultat reprezenatcije od 2013. godine i srebrne medalje na SP u Srbiji. Rukometašice su poslednji put na Olimpijskim igrama učestvovala kao SFRJ 1988. godine u Seulu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter