Izvor:
22.12.2019 u 17:29
0

IZBORI U HRVATSKOJ: Sve je izvesnije da će doći do drugog kruga glasanja! (VIDEO)

Konačan rezultat predsedničkih izbora u Hrvatskoj vrlo je neizvestan ali je izvesno to da će drugog kruga biti – kaže za Telemaster predsednik Foruma za etničke odnose, Dušan Janjić. Evenutalne nove momente u politici Hrvatske Janjić vidi ukoliko na izborima pobedi bivši premijer Zoran Milanović što, kako ističe, nije nemoguće. Uzdržan od komentarisanja rezultata bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji poručuje da ne želi da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja i da je želja naše zemlje da gradi dobre odnose sa svima.

Od svih 11 predsedničkih kandidata na izborima u Hrvatskoj, zvanične i nezvanične ankete javnog mnjenja najviše šansi za zapaženiji rezultat daju aktuelnoj predsednici Kolindi Grabar Kitaorvić, bivšem premijeru Zoranu Milanović i kandidatu desnice i bivšem pevaču, Miroslavu Škoru. Prema poslednjem istraživanju agencije “Promocija Plus”, Grabar Kitarović i Milanović dobijaju oko 25 odsto glasova, dok će za Škora glasati oko 20 odsto građana. Ovakve prognoze navele su mnoge da ove izbore okarakterišu kao najneizvesnije do sada, a kako za Telemaster kaže Dušan Janjić, predsednik Foruma za etničke odnose, razlog ovakvoj situaciji je raspad biračkog tela HDZa.

Uzdržan od prognoziranja pobednika bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali kaže da nije uveren u zvanične prognoze.

Janjić veruje da je dobre odnose moguće izgraditi bez obzira ko pobedi, a kaže da odgovor na pitanje da li predsednik Srbije treba da lično bude prisutan na inauguraciji novog šefa države Hrvatske, ima dva odgovora.

Srbija je bila jedna od glavnih tema predsedničke kampanje u Hrvatskoj, prenose domaći i regionalni mediji, uz ocenu da je najčešće spominjana u negativnom kontekstu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter