Izvor:
17.03.2017 u 02:27
0

Ovo su svi dugo čekali: EVO NA ŠTA SE ODNOSE PROŠIRENA PRAVA RFZO OSIGURANIKA! (VIDEO)

Od 16. marta proširena su prava osiguranika Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na medicinsko-tehničku pomoć. Novim Pravilnikom, građanima obolelim od retkih bolesti, osobama sa invaliditetom, kao i mališanima koji se leče od retkih zdravstvenih anomalija država je obezbedila pomagala, koja će im unekoliko olakšati život. Iz budžeta su izdvojena dodatna sredstva u iznosu od 300 miliona dinara, potvrdila je za Telemaster Verica Lazić, direktorka RFZO.

Za dijabetičare je povećana količina test-traka na 150 komada za decu i trudnice, umesto dosadašnjih 90 do 150 mesečno prema broju doza, dok je za osiguranike koji primaju četiri i više doza insulina dnevno količina test-traka povećana sa 50 na 100 komada mesečno.

Smanjena je i priocedura za pacijente koji predaju zahtev za usluge od RFZO.

Na izradi Pravilnika radila je komisija sačinjena od 37 članova, od kojih su 24 člana stručnjaci iz različitih grana medicine.

Ženama posle hemioterapije i radioterapije o trošku zdravstvenog osiguranja obezbeđivaće se perike, a pacijentima koji imaju problema sa disajnim putevima – ventilatori za neinvazivnu ventilaciju.

Na zahtev udruženja pacijenata i osoba sa invaliditetom uvedena je mogućnost da pacijenti doplate za pomagala iste vrste, koja su iznad propisanog standarda. Preciziran je i postupak propisivanja prve proteze za donje i gornje ekstremitete, pa će se odsad propisivati samo u referentnim ustanovama: KC Vojvodine, KC Kragujevac, KC Niš i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku Beograd.

Arhiva
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter