Izvor:
31.07.2016 u 02:37
0

„TELEMASTER“ OTKRIVA: Evo šta su pokazala MERENJA RADONA U SRBIJI! (VIDEO)

Postavljanje detektora u šest hiljada domaćinstava koji su merili koncentraciju radona počelo je u oktobru prošle godine.

Detektori su zatim očitani u laboratorijama u Švedskoj. U 94% slučajeva zabeležene su vrednosti radona ispod 400 bekerela po metru kubnom.

Radon je prirodan radioaktivan gas koji u organizam ulazi respiratornim putevima, a štetno dejstvo radona potvrđeno je u epidemiološkim studijama zbog čega je Svetska zdravstvena organizacija proglasila radon drugim po značaju uzročnikom dobijanja raka pluća, ukazuju stručnjaci. Radon je uvršten i u listu glavnih zagađivača vazduha u zatvorenim prostorijama i predstavlja potencijalnu opasnost ukoliko ne znamo kolika je njegova koncentracija u našim kućama i stanovima.

Nešto više o tome za Telemaster je rekla Maja Eremić Savković iz Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter