Izvor:
18.10.2019 u 08:22
0

KOLARČEVA ZADUŽBINA BIĆE PUNA: Koncert „Viši d’arte“ biće održan 14. novembra!

Koncert klasične muzike "Viši d''arte" biće održan 14. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, dok će dva dana ranije, taj muzički spektakl biti priređen u Sinagogi u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

Orkestar koji će nastupiti je umetnički ansambl "Stanislav Binički", ansambl Ministarstva odbrane pod upravom dirigenta maestra Emanuela Plasona, jednog od svetski poznatih, priznatih i vodećih francuskih dirigenata današnjice koji diriguje u operi Bastilja u Parizu, Operi Metropoliten u Njujorku, Rojal operi Kovent Garden u Londonu.

Na gala koncertima učestvuju gruzijski sopran Nino Lezava koja je i direktor muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaru, tenor Zurab Zurabišvili jedan od vodećih svetskih tenora iz Gruzije, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović koja obavlja ujedno i funkciju direktora beogradske opere, zatim prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović i mladi sopran, član operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu Marija Jelić.

Na programu će biti najlepše operske arije i dueti italijanskog repertoara od Pučinija i Verdija, a sam naziv koncerta Viši d''arte u prevodu sa italijanskog jezika znači "Živeh za umetnost", a to je ujedno i ime najpoznatije arije iz Pučinijeve opere "Toska".

Koncerti će biti održani pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Organizator koncerta je jedina balkanska operska agentura Sandra Milankov.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter