Izvor: Tanjug
06.09.2020 u 03:15
0

Srpski film „Moj jutarnji smeh“ pobednik Motovuna

 Propeler Motovuna, glavnu nagradu ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, koji se završava u nedelju u Zagrebu, osvojio je srpski film „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića,  a svoju mu je nagradu dodelio i žiri kritike FIPRESCI.

Članovi glavnog žirija, Lana Barić, Goran Bogdan i Nina Violić, ocenili su kako je taj Đorđevićev dugometražni prvenac „izuzetno filmsko ostvarenje, istovremeno duhovito i bolno“.

Radnja prati skoro tridesetogodišnjaka koji je još nevin, živi s ocem alkoholičarom i zaštitnički nastrojenom majkom, a svoj “problem“ pokušava rešiti kod vidovnjaka.

SVE O KORONI…

VUČIĆ SE OGLASIO: EU nije srećna zbog sporazuma, od njih NIŠTA DOBRO oko Kosova NE MOŽEMO DA OČEKUJEMO!

Kineske VAKCINE protiv korona virusa BIĆE TESTIRANE U SRBIJI!

DRAMA u Kragujevcu: ZARAŽENA devojčica bila na NASTAVI!

Grad u Srbiji u kome 55 ODSTO TESTIRANIH ima ANTITELA! Preležali koronu a da nisu ni znali!

Nemački imunolog OBJASNIO: Bio bi USPEH ako vakcina barem UBLAŽI TOK BOLEST

Ta „komedija očaja“ premijerno je prikazana na festivalu u Roterdamu, a glume Filip Đurić, Jasna Đuričić, Ivana Vuković, Nebojša Glogovac i Bratislav Slavković.

Žiri ističe kako se redatelj u tom filmu bavio vrlo intimnom temom, dopustivši si intuitivan pristup te uspio pomaknuti granice očekivanog, omogućio glumcima potragu prema nepoznatom i tako stvorio „vrlo autentičan i hrabar film koji gledamo aktivno, čas smejući se, čas osećajući nelagodnost“.

Posebno priznanje dodeljeno je glumcima Filipu Đuriću i Ivani Vuković za „nepredvidljivu, nesebičnu kreatvnu suigru u kojoj su pruživši jedan drugome poverenje prešli granice očekivanog, doslovnog robovanja kontinuitetu likova i dopustili sebi i partneru da u nepoznatom dođu do vrlo intimnih iracionalnih rješenja“.

FIPRESCI žiri (Sanjin Pejković, Masimo Leči i Robert Tabula) nagradio je isti film za „inteligentno minimalistički prikaz balkanske nelagode i za nijansirana i često uzbudljiva glumačka ostvarenja“.

PROČITAJTE JOŠ…

ŽERAR DEPARDJE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE! Krstio se u Parizu!

Ana Brnabić: Važan deo sporazuma je NEPOVREDIVOST Srpske pravoslavne crkve!

Opozicija o SPORAZUMU: Ima i DOBRIH i LOŠIH strana!

GRENEL ZAPUŠIO USTA ALBANCIMA! Jedna rečenica ih dovela DO OČAJA! (FOTO)

Film će biti prikazan u nedelju, a nakon projekcije očekuje se razgovor s redateljem Markom Đurđevićem i glavnim glumcem Filipom Đurićem.

Motovun Film Festival završava svoje ovogodišnje, zbog epidemije koronavirusa, putujuće izdanje nakon projekcija u 25 gradova širom Hrvatske.

Od 27. avgusta u Zagrebu, Kući za ljude i umetnost Lauba, prikazano je četrdesetak dugometražnih i kratkometražnih filmova. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter