Izvor: tanjug
12.09.2020 u 23:01
0

Zlatni lav u Veneciji za film „Nomadska zemlja“

Film „Nomadska zemlja“ (Nomadland) rediteljke Kloi Žao, drama iz vremena recesije u kojoj glumi Frances Mekdormand, osvojila je danas Zlatnog lava za najbolji film na Filmskom festivalu u Veneciji, održanom u skladu sa merama uvedenim zbog pandemije korona virusa.

OVO MORATE ZNATI…

POŽAR u Prokuplju: VATRA PROGUTALA kuću!

TRAGEDIJA u Kuršumliji! Prevozio traktorom drva ZA OGREV pa POGINUO!

KRVNIČKI JE PRETUKAO I IŽIVLJAVAO SE NAD MLADIĆEM U NOVOM SADU: Ovako izgleda nasilnik

Žao i Mekdormand uključili su se u ceremoniju putem videa iz SAD kako bi prihvatile nagradu, s obzirom na to da su ograničenja putovanja otežala dolazak do Lida mnogim holivudskim filmskim stvaraocima i glumcima. 

Italijan Pjerfrančesko Fabino osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca za „Padrenostro“, (Oče naš), italijansku priču o odrastanju koja se odvija u pozadini terorističkog napada iz sedamdesetih.

Britanka Vanesa Kirbi osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu za „Komade žene“, dramu o emocionalnom udaljavanju para nakon što im je beba umrla tokom porođaja u kući.

SVE O KORONI…

Evo kako KORONA UNIŠTAVA MOŽDANE ĆELIJE: Najnovija istraživanja pokazala ZABRINJAVAJUĆE PODATKE!

U Albaniji 164 NOVOZARAŽENIH! PREMINULO 3 pacijenta!

OBOREN REKORD: U Francuskoj BROJ ZARAŽENIH PREMAŠIO 10.000!

Japanski reditelj Kijoshi Kurosava osvojio je Srebrnog lava za najbolju režiju za „Suprugu špijuna“, dok je glavnu nagradu žirija Srebrni lav dobio Meksikanac Mišel Franko za njegovu distopijsku dramu „Novi poredak“.

Ruski film „Dragi drugovi!“ o masakru iz 1960-ih u bivšem Sovjetskom Savezu, osvojio je specijalnu nagradu žirija, dok je Čajtania Tamhane osvojio najbolji scenario za „Učenika“, film o želji Indijca da postane operski pevač.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter