20°C

Beograd

Photo: Printscreen

Izvor: Tanjug

Na današnji dan pre 20 GODINA ODRŽAN PRVI Exit Festival!

Nastupima Urbane gerile, Ð Fakira i Dee Fejsa, na današnji dan 2000. godine u parku Univerziteta u Novom Sadu pokrenut je EXIT Noise Summer Fest.

Festival je trajao skoro 100 dana tokom kojih su se svakodnevno održavali besplatni koncerti, žurke, predstave, projekcije filmova, izložbe, tribine, performansi...

Kako organizatori podsećaju, pokrenut od strane grupe studenata sa namerom da kreiraju pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu, projekat je zamišljen kao alternativni kulturni model onom koji je plasiran tokom devedesetih od strane državnih i paradržavnih medija sa ciljem da motiviše mlade da izađu na izbore na kojima je svrgnut režim Slobodana Miloševića.

OVA VAS SIGURNO INTERESUJE!

Sutra od 6h NA SNAZI NOVE MERE! KAZNE za one koji se ne budu pridržavali!

U Užicu ZASEDA KRIZNI ŠTAB! Moguće uvođenje VANREDNOG STANJA!

KORONA U POLIKLINICI: Za sada zaraženo 210 studenata iz Beograda

Na INFEKTIVNOJ KCV ostalo još samo 5 MESTA! Otvara se NOVA KOVID bolnica!

Festival je imao dve bine, “Šuma” koja se nalazila u parku na kojoj su se održavali koncerti i “Reka” preko puta dolme na obali Dunava na kojoj su nastupali najbolji lokalni di-džejevi. Tada niko nije mogao ni da zamisli da će ove dve bine samo godinu dana kasnije izrasti u Glavnu binu i Dance Arenu velikog međunarodnog muzičkog festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Komentari korisnika (1)

Darko

Festival nemorala


Ostavite komentar