30°C

Beograd

DEČAK U ŠKOLI: NACRTAO WORD! (FOTO)

Počela je nova školska godina, a sa njom i stari problemi. Ili bolje rečeno - stari nastavni plan i program, koji decu u Federaciji Bosne i Hercegovine uči da nacrtaju Word, umesto da uče kako da prate trendove u oblasti novih tehnologija.

Revoltirana takvim domaćim zadatkom svoga deteta iz informatike, majka Nikoleta Milašević Dobrača objavila je status na Facebooku, u kome je napisala:

"Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: Informatika. Zadatak: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sesti i plakati. A deca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet Robotika. Moje dete crta Word. Kakvo samo us*ano elitističko društvo smo postali. ŠTA RADITE VI TAMO KOJI PRAVITE NASTAVNI PLAN I PROGRAM? A I VI U VEĆU RODITELJA?"

Nikoleta Milašević Dobrača je, za portal Buka, izjavila da je ogorčena Većem roditelja Kantona Sarajevo.

"Ponašaju se kao i naši političari. Zaseli u svoje fotelje, upoznali se sa direktorima škola i donosiocima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program. Da ne spominjem da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina. Moli, traži i onda kopiraj. Veće roditelja KS je inertno kao i naše BH društvo. Ljudi, pokrenimo se!", rekla je Nikoleta u razgovoru za banjalučki portal.

Ovaj primer svakako nije izolovan slučaj, s obzirom na to da je nastavni plan i program, kako u Federaciji, tako i u čitavoj BiH, mahom neusklađen, zastario i zaostao.

b92.net
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar