14°C

Beograd

KOLIKO TROŠIMO BATERIJU NA: Bluetooth uređaje koje povezujemo sa telefonom! (FOTO)

Blutut uređaji su postali toliko uobičajeni da je sasvim normalno da mnogi vlasnici telefona pomisle odmah na svoj pametni sat, slušalice ili zvučnik kada primete da im se baterija prazni brže nego inače.

Međutim, stvar su znatno drugačije nego što većina misli.

Zapravo, Bluetooth uređaji bi trebalo da budu poslednji na vašoj listi krivaca za to što vam je baterija stigla do 10 posto znatno brže nego inače.

Apple stručnjak odlučio je da objasni koliko tačno baterije troše Bluetooth uređanji koji su povezani sa telefonom.

- Kada Bluetooth ima aktivnu konekciju sa nekim uređajem on troši 2.5mw. A s obzirom na to da baterija iPhonea 8 ima 6.900mw, da je Bluetooth jedina stvar koja radi, baterija bi trajala 2.800 sati, ili 3 meseca. Neki Bluetooth uređaji zahtevaju više snage, najviše je 10mw, ali to i dalje znači da ovi uređaji nisu glavni problem za brzo trošenje baterije, objansio je.

Naravno, ovo se ne odnosi smao na iPhone, već i na Android uređaje.

Jedino baš stari Bluetooth uređaji mogu da budu problematični, ali opet ne toliko da baterija krene drastično da se prazni.

Najveći krivci za trošenje baterije danas su svakako veliki i sjajni ekrani i aplikacije koji nisu apdejtovane mesecima ili danima, kao i brojne aktivirane notifikacije.

Naravno, tu su i dežurni krivci kao što su Fejsbuk i Snapchat.

Izvor: Telegraf
Foto: pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar