Izvor: HappyBSC
24.06.2020 u 14:10
0

OVO NEMA NIKO Ruski specijalci dobijaju nove padobrane (VIDEO)

Ruske specijalne jedinice dobiće jedinstveni padobranski sistem „Šturm“, koji će omogućiti desant sa visine od svega 70-80 metara, saopštio je savetnik generalnog direktora holdinga „Tehnodinamika“ (deo „Rosteha“) Sergej Hursevič.

– Sada nastavljamo sa fabričkim testiranjima, i nadam se da ćemo u dogledno vreme započeti državna testiranja – rekao je Hursevič.

Prema njegovim rečima, niko u svetu još nije napravio ništa slično.

– To je jedinstven sistem, koji omogućava da se jedinica odmah uvede u bitku, umesto da sleću daleko od prednje linije fronta kako bi se pripremili za napad na zemlji – objasnio je sagovornik.

​Kako se navodi na sajtu proizvođača, padobranski sistem ne uključuje ranac sa padobranom. Kupola padobrana nalazi se u letelici. To omogućava iskakanje iz vojnog helikoptera Mi-8AMTŠ pri brzini od 140-260 kilometara na čas.

Padobran se primenjuje kada se planira desant padobranaca na dobro utvrđenim protivničkim položajima. Prednosti sistema su što skraćuje vreme između desanta i borbe na zemlji. Uz sistem „Šturm“, nakon iskakanja iz helikoptera, prizemljenje traje svega 10-12 sekundi, a još par sekundi je potrebno da se specijalac oslobodi padobrana i spreman je za borbu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter