31°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: HappyBSC

OVO NEMA NIKO Ruski specijalci dobijaju nove padobrane (VIDEO)

Ruske specijalne jedinice dobiće jedinstveni padobranski sistem "Šturm", koji će omogućiti desant sa visine od svega 70-80 metara, saopštio je savetnik generalnog direktora holdinga "Tehnodinamika" (deo "Rosteha") Sergej Hursevič.

- Sada nastavljamo sa fabričkim testiranjima, i nadam se da ćemo u dogledno vreme započeti državna testiranja - rekao je Hursevič.

Prema njegovim rečima, niko u svetu još nije napravio ništa slično.

- To je jedinstven sistem, koji omogućava da se jedinica odmah uvede u bitku, umesto da sleću daleko od prednje linije fronta kako bi se pripremili za napad na zemlji - objasnio je sagovornik.

​Kako se navodi na sajtu proizvođača, padobranski sistem ne uključuje ranac sa padobranom. Kupola padobrana nalazi se u letelici. To omogućava iskakanje iz vojnog helikoptera Mi-8AMTŠ pri brzini od 140-260 kilometara na čas.

Padobran se primenjuje kada se planira desant padobranaca na dobro utvrđenim protivničkim položajima. Prednosti sistema su što skraćuje vreme između desanta i borbe na zemlji. Uz sistem "Šturm", nakon iskakanja iz helikoptera, prizemljenje traje svega 10-12 sekundi, a još par sekundi je potrebno da se specijalac oslobodi padobrana i spreman je za borbu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar