7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Pravda

Rusi SPASAVAJU SVET! Razvili program za ISTRAŽIVANJE Venere koji će sprečiti KATASTROFU na Zemlji!

Rusija namerava da razvije novi program za istraživanje Venere, u okviru kojeg će na tu planetu biti poslata najmanje tri uređaja za naučna ispitivanja, a glavne faze projekta biće javno predstavljene sledeće godine, izjavio je naučni direktor ruskog Instituta za istraživanja svemira, Lev Zelenij.

U izjavi za Tass, Zelenij je rekao da će prva ekspedicija na tu planetu, nazvana "Venera-D", biti poslata krajem ove decenije, i da bi dve do tri godine posle toga mogla biti poslata i druga, dok bi do sredine naredne decenije put Venere krenula treća ekspedicija.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

Zelenij je rekao da će deo misija biti modul za sletanje i različiti uređaji za proučavanje atmosfere, kao i da su pregovori sa partnerima iz SAD o ovom projektu zakazani za oktobar, ali da će, zbog pandemije korona virusa, oni možda biti održani putem virtuelnih sastanaka.

Prethodni sveobuhvatan program istraživanja Venere sproveo je nekadašnji Sovjetski Savez, čija svemirska stanica "Venera-13" je u agresivnoj atmosferi Venere, na temperaturi od gotovo 500 stepeni Celzijusa, funkcionisala rekordna dva i po sata.

 Istraživanja Venere značajna su radi sprečavanja katastrofe usled efekta staklene bašte na Zemlji, kao i u sklopu potrage za životom van naše planete.

 

 

 

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar