Izvor: Tanjug
15.07.2020 u 17:11
0

UBRZALI KAMIONI ROBOTI Od Moskve do Sankt Peterburga i pre 2024.

Kamioni bez vozača mogli bi da počnu da saobraćaju autoputem između Moskve i Sankt Peterburga pre 2024. godine, izjavio je zamenik ruskog ministra za saobraćaj Aleksej Semjonov.

Semjonov je istakao da početak upotrebe robotizovanih kamiona zavisi od infrastrukturnih prilagođavanja, s obzirom na to da se ovakav saobraćaj znantno razlikuje od saobraćaja takve vrste vozila kada se koriste kao taksi prevoz.

Uprkos tome, on veruje da je saobraćanje ovakvih kamiona na autoputu M-11 između Moskve i Sankt Peterburga moguće i to verovatno i pre 2024. godine, a plan je da se obezbedi još jedna traka za ova vozila, prenosi TAS.

U Moskvi i Tatarstanu je 2018. godine otpočeo eksperiment na robotizovanim automobilima, a broj regiona u kojima se sprovode testovi je nedavno proširen na 13.

(Kraj) jv/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter