22°C

Beograd

Photo: promo

Izvor: HappyBSC

OBJAVLJENO! Ovo je supersonični avion za let u svemir

Kompanija "Virgin galaktik" je predstavila dizajn supersoničnog aviona čija bi finalna verzija trebalo da ima mesta za devet do 19 putnika.

Supersonični avion će dostizati brzinu od 3 maha što znači da će biti tri puta brži od zvuka. Primarni fokus je svemirski turizam, čiji je cilj slanje putnika na ivicu svemira i njihov povratak nazad svemirskim avionom. Međutim, godinama je "Virgin galaktik" pokazivao interes za brza putovanja od tačke do tačke, a taj koncept se zasniva na suborbitalnim raketama koje bi omogućile transport ljudi s jedne tačke na Zemlji do druge i to za mnogo manje vremena u odnosu na tipični avion.

Osim objavljivanja rendera dizanja supersoničnog aviona, "Virgin galaktik" je potvrdio i partnerstvo s kompanijom "Rols rols" koja će pomoći u razvoju pogona, piše "Verge".

Jedno je sigurno, karte neće biti jeftine, a karta za let ovim turističkim svemirskim avionom košta 250.000 dolara. S obzirom na to da će supersonični avion imati mogućnost za sedišta prve i biznis klase, realno je očekivati visoke cene.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar