Izvor: tanjug
16.10.2020 u 15:51
0

PONOVO LETI Boingov avion 737 Max bezbedan za putnike (VIDEO)

Evropski vazduhoplovni regulator objavio je da je avion kompanije Boing 737 Max bezbedan, odnosno da može da se vrati na letove nakon što je u martu 2019. godine prizemljen posle dve nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi.

Patrik Kaj, izvršni direktor Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA), izjavio je danas za „Blumberg“ da je zadovoljan promenama koje je Boing uradio na letelici, dodajući da bi ovaj avion mogao da se vrati na evropsko nebo pre kraja 2020. godine.

Kako prenosi američka tv stanica CNBC, Kaj je ovo najavio iako Boing tek treba da sprovede nadogradnju softvera koju traži njegova agencija, pri čemu može da prođe i dve godine pre nego što avion bude spreman za letove.

Posle više od pola godine bez ikakvih porudžbina, Boing je objavio da je u avgustu prodao dva aviona 737 Max poljskoj čarter avio-kompaniji Enter Er. Iz Boeinga i EASA-E nisu odmah odgovorili na zahtev CNBC-a za komentarom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter