Izvor: happyBSC
12.11.2020 u 14:57
0

OVO SU NAJPAMETNIJE NACIJE Lista sa 25 zemalja, a proverite gde je Srbija

Kompanija Vouchercloud je objavila listu 25 najpametnijih nacija u svetu. Broj jedan je Japan, a na listi dominiraju evropske nacije – države.

U obzir je uzet broj dobijenih Nobelovih nagrada, koeficijent inteligencije ili IQ i rezultati testiranja školaraca.

Na listi je čak 15 zemalja Starog kontinenta, a Japan slede: Švicarska, Kina, Sjedinjene Američke Države, Holandija, Rusija, Belgija, Velika Britanija, Kanada, Južna Koreja, Hong Kong, Nemačka, Tajvan, Austrija, Finska, Mađarska, Danska, Australija, Norveška, Švedska, Poljska, Izrael, Češka, Francuska i Singapur.

Na listi nije Srbija, a nema nijedne afričke države.

U broju osvojenih Nobelovih nagrada ubedljivo su prve Sjedinjene Američke Države – 368. Sledi ih Velika Britanija sa 132 i Nemačka sa 107.

Kada je u pitanju IQ, na prva tri mesta su azijske zemlje. Singapur je prvi sa 107,1, druga je Kina sa 105,8 i treći je Hong Kong sa 105,7.

Azijski školarci su najbolji u svetu. S obzirom na stopu uspešnosti na testovima, prvi je Singapur sa 71,37 posto, pa Južna Koreja sa 66,85 i Hong Kong sa 66,66 posto.

Vouchercloud je kompanija koja se bavi unapređenjem trgovine i pružanjem usluga drugih firmi, pre svega kroz online platforme.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter