13°C

Beograd

U ČAST NAUČNIKU: ''Teslin vremeplov'' i u Novom Sadu

Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, umetnički projekat „Teslin vremeplov“ predstavljen je i u Novom Sadu.

Na fasadi Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici na inovativan i kreativan način, putem spektakularne četiri-de projekcije, prikazana su najznačajnija dela i slike iz života Nikole Tesle.

Projektom „Teslin vremeplov“ kompanija „Telekom Srbija“ želela je da oda zahvalnost našem velikom pronalazaču koji je bio i počasni građanin Novog Sada.

Kako Teslin život, zajedno sa njegovim genijalnim pronalascima, predstavlja stalan izvor inspiracije mnogim naučnicima, organizator je svojim inovativnim projektom nastavio da pruža podršku promociji nauke i njenom razvoju.

„Jedinstveni multimedijalni događaj 'Teslin vremeplov' predstavlja idealnu priliku da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe, pogotovo u oblasti savremenih komunikacija“, istakla je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR „Telekoma Srbija“.

„Teslin vremeplov“ kroz inspirativnu priču o Teslinom životu i izumiteljskom radu predstavlja neobičan spoj umetnosti i savremene tehnologije. Audio-vizuelni spektakl, otkriva zanimljivosti iz života pronalazača koji je u velikoj meri uticao na kvalitet života i bez čijih naučnih otkrića današnja tehnologija ne bi bila moguća.

Dodatne projekcije „Teslinog vremeplova“ u Novom Sadu održaće se u nedelju i ponedeljak, 29. i 30. maja, od 21 do 23 časa, dok će u junu ovaj projekat nastaviti svoje putovanje u Nišu.

Izvor: RTS
Foto: Twitter/ itworkers

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar