27°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Blic.rs

POZORIŠTE SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Antologijske scene koji su obeležele istoriju nacionalnog teatra

Narodno pozorište je od uvođenja vanrednog stanja ostalo verno svojoj publici i prvo počelo da prikazuje predstave strimingom.

Za sve ljubitelje pozorišta i poklonike drame, opere i baleta, svake večeri se emituju predstave od 21 sat, a nedeljom i u matine terminu u 12 sati, na jutjub kanalu Narodnog pozorišta.

Tako će od 30. aprila do 6. maja biti emitovana dela velikog Viljema Šekspira.

OVO MORATE ZNATI

ČAČANIN IZLEČIO SUPRUGU Nema osobe koja ne može da pomogne protiv korone

JOVANA IZ ZRENJANINA JE DOKTORKA U SLOVENIJI: Ovako smo IZBEGLI KATASTROFU

POČINJE EKSPERIMENT NA LJUDIMA: Korona virusom zaraziće se 1.500 dobrovoljaca NAMERNO

CRNA GORA: Nema novozaraženih, ukupno i dalje 321

- Kako su predstave koje će se prikazivati arhivski snimci, neke su igrane na našem repertoaru pre mnogo godina, publika će imati priliku da se seti nekih antologijskih scene koji su obeleželi istoriju našeg pozorišta - navode iz Narodnog pozorišta.

Publika će imati priliku da pogleda predstave: „Ukroćena goropad“ u režiji dr Vladimira Jevtovića, u kojoj su se prvi put na Velikoj sceni pojavili sadašnje zvezde Narodnog pozorišta Nataša Ninković, Nela Mihailović, Boris Pingović i Nebojša Dugalić, legendarnog Mikija Manojlovića i njegovog „Ričarda III“ u istoimenoj predstavi, u režiji Vide Ognjenović ali i novu verziju istog naslova sa Igorom Đorđevićem, u režiji Snežane Trišić, najveličanstveniju i najdublju tragediju „Hamlet“, sa Slobodanom Beštićem u naslovnoj ulozi, u režiji Ivane Vujić, a posebno „Henrija VI“ u režiji Nikite Milivojevića posle velikog uspeha na kulturnoj olimpijadi u Londonu gde je osvojio englesku publiku.

Šekspirova drama „Romeo i Julija“ inspirisala je Sergej Prokofjeva da napiše balet, a Dimirtija Parlića da uradi koreografiju u kojoj će igrači ispuniti Veronu i doživeti u njoj svoju veliku ljubav lepotom svojih pokreta i muzike. Veliki kompozitor Đuzepe Verdi, našao je svoju inspiraciju u drami „Otelo“ i napisao muziku za spektakularnu operu, emotivnu i punu predivnih arija, koju je režirao Paolo Bajoko, a diriguje Ana Zorana Brajović.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar