18°C

Beograd

Photo: promo

Izvor: Tanjug

COMIC-COM IZ SAN DIJEGA SE SELI NA INTERNET Stižu Kianu Rivs, Šerliz Teron i Del Toro

Najstariji festival popularne kulture u Americi, "Comic-Con", prvi put se nakon više od pola veka ne održava u San Dijegu, već je juče počeo onlajn pod sloganom "Comic-Con@Home".

Ljubitelji ove manifestacije moći će do 26. jula da na zvaničnom sajtu besplatno igraju najnovije video igre, pogledaju brojne virtuelne izložbe u Comic Con Muzeju, a filmofili da čuju onlajn radionice i razgovore sa zvezdama poput Šerliz Teron, Benisijom del Torom, Kianu Rivsom, Dejvidom Silvermanom, kao i da prate konferencije posvećene popularnim franšizama “Zvezdane staza”, “Okružen mrtvima”...

Šarliz Teron će sutra u okviru programa “Evolucija zloće” govoriti o svojim ulogama u akcionim filmovima, o evoluciji modernog ženskog akcionog junaka, rolama koje su je u karijeri posebno inspirisale, kao i u čemu pronalazi snagu da konstantno pomera svoje granice.

Subota je rezervisana za Benisia del Tora i reditelja Skota Kupera koji će govoriti o čudovištu kreiranom za njihov novi film “Rogovi” (“Antlers”), ali i za proslavu 15. godišnjice od filma “Konstantin” o kojem će govoriti Kianu Rivs, kao i reditelj Frensis Lorens…

Fanovi serije "Doktor Hu" održeće u nedelju onlajn debatu "Koji je najbolji Doktor Hu", a istog dana ekipa franšize "Moćni rendžeri" proslaviće 27 godina od prve epizode.

Onlajn predavanje o grafičkim novelama održano je juče, danas su na redu konferencije “Superherojski fandom prilagođava se pandemiji“ i “Stripovi pod pritiskom: Kreativnost u doba korone”, a sutra “Mentalno zdravlje, popularna kultura i pandemija”.

Organizovane su i mnogobrojne virtuelne radionice Kozpleja i zanimljivi paneli o strip kulturi u kojima će fanovi moći da učestvuju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar