30°C

Beograd

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Zašto ženska prijateljstva traju kraće od muških?

Da li ste se zapitali zašto ženska prijateljstva traju kraće od muških?

Neka prijateljstva traju večno, dok neka ne izdrže predugo. Uglavnom, ona muška traju duže nego ženska. Zašto je to tako, otkrivamo u nastavku.

Žene se svakako međusobno više druže i razgovaraju nego što to čine muškarci. ali, to nipošto ne znači da su ženska prijateljstva jača. Naprotiv, mnoga istraživanja pokazala su da ženska prijateljstva traju kraće nego muška i to zbog nekoliko najčešćih razloga.

1. Ogovaranje

Navika karakteristična uglavnom za žensku populaciju. Koja god tvrdi da nikad nije tračarila - laže. Ponekad ni ne biramo koga ćemo tračariti, pa se često kao meta nađe i najbolja prijateljica. Ali, činjenica je da se istina nekako uvek sazna, a žene je teže opraštaju nego muškarci.

2. Ljubomora

Još jedna tipično ženska karakteristika, koje nije pošteđena niti jedna od nas. S obzirom da je kod muškaraca ljubomora vezana za to šta onaj drugi nosi, kako izgleda, koliko je uspešan i slično puno manja, ženska prijateljstva su mnogo ugroženija. Muškarci razvijaju bratski odnos sa svojim prijateljima, dok žene nisu u mogućnosti učiniti to isto.

3. Uzimamo sve k' srcu

Većina žena ne zna prihvatiti kritiku, pa čak ni šalu na svoj račun, zbog čega dolazi do svađa i razmirica, pa čak i prekidanja prijateljstava. Muškarci su mnogo tolerantniji po tom pitanju. Većina muških druženja uglavnom prolazi u tonu zezancije.

4. Komplikovanost

Žene su po prirodi komplikovane, a ta komplikovanost često zna ići na živce. To ne znači da toga nema kod muškaraca, ali je svakako manje ekstremno. I dok je kod muškaraca uglavnom crno ili belo, kod žena između toga postoji i sivo. 50 nijansi sive. Minimalno.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar